NOORDERPERSHUIS

Antwerp gains a sanctuary of silence inside a 19th century cove.
Design practice Studio Corkinho launches Still Room, a multi-purpose space inside Noorderpershuis, a 19th century piece of colossal brick architecture. 

How do we make inner silence and stillness attractive, vital and human? How do we redefine our perception of silence and its benefits? These questions were on our mind while we were designing Still Room, a multi-purpose space in Antwerp’s Harbour.

In 2018, the designer and co-founder of Studio Corkinho was looking for a new office, a place that could represent the studio’s ‘creative engagement’. By chance, he bumped into the Noorderpershuis, a 19th century piece of colossal brick architecture that had served as a hydraulic power station, and had been abandoned since the mid 1970s. ‘I immediately felt the energetic potential of this space,’ says Etienne. ‘It felt like an industrial monastery with its majestic entrance, its 3-floors-high metal shelves, the accumulator tower and its attic with a wooden ceiling.’

Feel free to contact us and make an appointment to visit our STILL room.

Words by Rosa Bertoli for Wallpaper*
Photography by Piet-Albert Goethals

NOORDERPERSHUIS